Kennys vardagliga blogg

2018-04-30
09:00:00

Uppdatering 30/4

Hej igen! 
 
Tänkte skriva lite allmänt om hur livet ser ut och saker som hänt. Brukar följa upp tidigare inlägg, men skrev mest om psykisk ohälsa där så känns inte som det finns så mycket att följa upp. 

Men som jag tjatat om tidigare så har det varit ganska ostabilt ett tag. 
Mycket av den oro och stress jag känt senaste veckorna har handlat om min bil. Den gick sönder i början av början av Mars. Jag och min kompis Kim hade varit på innebandy match. Den gick tidigt och så hade vi planer efter matchen, så vi tog bilen. 

Den gick skit bra påväg dit, men påväg där ifrån tappade bilen oljetrycket i motornoch sen låter bilen som ett tröökverk. Fick upp en varning i displayen vid ratten att bilen tappat oljetrycket. Jag i min trötta värld trodde bara bilen behövde olja, så jag fortsatte köra då det inte var jätte långt mellan innebandyhallen och lokalen som vi skulle vara i. Bilen fortsätter pipa och varna för lågt oljetryck. Och när vi sen kommer till parkeringen vid lokalen så kollar vi oljan och inser att bilens oljenivå är normalt. Då inser jag att det är ngt annat fel på bilen. 
 
Jag ringer äldsta storebror som kommer förbi och lyssnar på bilen vilket slutar med att jag fick ringa bärgare. 
Har en utökad försäkring på min helförsäkring på bilen så jag har gratis vägassistans när jag får problem med bilen. Bärgaren kommer då och hämtar bilen och kör till närmaste verkstad. 

Jag trodde att Möller bil här i stan reparerade Audi, men icke. 
Så försökte få bilen flyttad till av bärgaren till närmaste audi verkstad, men då ville inte försäkringsbolaget flytta bilen utan att jag betalade självrisk på 1400kr. Vilket jag inte var jätte sugen på. 

Efter mycket om och men blev det bogsering av bilen till Meca här i stan. Fick låna stora systers bil och sen lånade jag pappa som fick ratta min bil. Gick hur smidigt som helst. Och på Meca har den stått sen i början på mars. 

Först var det en trasig kedja på oljepumpen. Sen fick dom fel kedja av möller bil, sen fick dom rätt kedja och när dom skulle montera den så insåg dom att kugghjulet på balansaxeln var trasigt och att det var därför kedjan gått av. Så då behövde jag byta oljepump. 17 000:- kostade en split ny enligt Meca. Fanns ingen begagnad att få tag på i hela Sverige enligt Meca. Jag hade också slagit en koll på olika sidor men inte hittat ngt. Det är en ganska ovanlig motor i min bil också. Och när jag böt motor så var det också en utmaning att hitta en ny. 
 
Mekanikern på Meca sa dock att han hade hittat en pump på Ebay. problemet var dock att dom inte kunde beställa den, utan det fick jag isåfall göra.
Jag satte mig därför samma kväll och kollade igenom Ebay efter en oljepump till ett okej pris. Beställde en från USA samma kväll för 1900SEK. Fick en länk på mejl så jag kunde följa paketet. 
Följde paketet runt halva USA, sen hamnade den hos tullen innan den skulle lämna landet och flygas till mig, men då blev den stoppad med anledningen att man inte skickar bildelar till utlandet. 

Hittade en lista med saker som USA inte skickar till utlandet och det var ju typ allt. Dom skickar typ inget till utlandet, sämst! Fick dock pengarna tillbaka väldigt fort. 
Så jag hittade den brittiska versionen på Ebay, beställde en oljepump där ifrån. Efter beställningen fick jag ett bekräftelsemejl. Läste igenom det och insåg då att artikelnumret inte stämde med det jag hade fått från Meca. Mitt nummer skulle sluta på "F". Detta slutade på "B" vilket innebär att delen inte skulle passa min motor. 
Blev så trött på mig själv där och då. Försökte avboka beställningen så den inte skulle skickas. Men detta var på en lördag så fick vänta till måndag. 
Skickade dock ett meddelande till säljaren och berättade att jag beställt fel. Det blev måndag och säljaren svarade då att beställningen var avbokad men att det andra skulle skickas ändå. 

Vadå det andra? Jag har inte beställt ngt annat. 
Sen såg jag att han skrivit ett nytt att beställningen var skickad. Jag gick då in och försökte returnera varan, men jag får nu vänta på att oljepumpen kommer och då skicka tillbaka den igen. Så fruktansvärt omständigt. 
Ville beställa en annan jag hade hittat men fick inse att jag inte hade råd. Insåg att jag var tvungen och vänta på den andra pumpen så jag fick skicka tillbaka den och få pengarna tillbaka. Så den helgen var inte alls rolig. 

Fick en sån stress över att min bil står på en lyft på Meca och tar plats. Motorn är delvis nermonterad så dom kan inte flytta på bilen. Den står där den står. Och jag ville bara få tag på en pump så dom kan göra klart bilen och slippa förlora pengar på att min bil tar plats på deras lyft. 

Det var väldigt svart där ett tag, men så kom pappa och berättade att han pratat med en vän till honom som är duktig på bilar och jobbat som bilmekaniker. Pappa kunde inte förklara var kompisen sagt, så när jag besökte föräldrarna fick jag snacka med honom själv. Och fick en väldigt massa info om min audi modell. Att detta var ett vanligt fel på min modell och att audi tidigare bytte ut oljepumpen på garanti. 

När jag pratade med honom så tyckte han att jag skulle kolla om det inte bara gick att bytt kugghjulet på balansaxeln, för det skulle bli så mkt billigare. Så pappa skulle prata med Meca och en annan verkstad och få lite info och jag skulle kolla höra med Möller bil. 

När jag sedan lämnar föräldrarna ringer pappas telefon igen, då är det hans kompis igen som fått lite ny information. Jag pratar dock med pappa dagen efter och får höra att hans kompis forskat lite och fått tag på en helt ny oljepump för 1500kr i Sverige. För tre veckor sen fanns det ingen i hela Sverige till min bil, men nu kom det fram en. Det var för övrigt från samma ställe som jag beställde motorn på. Så pappa cyklade ner till Meca för att prata med dom och det slutade med att pumpen blev beställd så förhoppningsvis får jag min bil i slutet på den här veckan! 
 
Enda sedan jag började jobba i början av April har det varit ett jätte meck med hur jag ska ta mig till jobbet och det har skapat en väldigt massa inre stress och oro. Ena dagen åkte jag med storebror, andra dagen fick jag skjuts av pappa och fick ta tåget hem, tredje och fjärde dagen fick jag låna store brors bil, och femte dagen fick jag skjuts och hämtning av pappa. andra veckan fick jag låna stora systers bil, men då blev jag sjuk så låg bara hemma. 

Sen tredje veckan fick jag låna pappas bil och har fått göra det nu till min bil blir klar. Den drar precis lika mkt soppa som min gör så blev inte direkt ekonomiskt, men jag kan ta mig till jobbet och det är en sån skön känsla och veta att man kan ta sig till jobbet. 

När bilen sen blir klar så säljs den samma dag så blir skönt. Hoppas hitta en ny bil till helgen så är problemet löst. 
Ska bli så skönt när bilen är klar, och såld och jag har hittat en annan bil som både är mindre och går billigare. 
 
Bara att hålla tummarna nu att allt går som det ska när Meca får oljepumpen så inte mer problem uppstår!