Kennys vardagliga blogg

2021-12-04
22:41:00

Uppdatering 12/4 2021 - Förmågan och kunna uttrycka det man känner

Tja tja bloggen! 
 
I slutet på Juni i år flyttade jag till en 3:a i "syskon trappen". Trivs som FAN i min lägenhet.
Den blev precis som jag hade föreställt mig, och när jag håller den ren så är den bara så mysig.
 
Vart efter månaderna gått så har jag dock fått 2 saker jag stör mig på .Det ena är att min yrkesskada som fastighetsskötare störtar in och stör sig på att fastighetsägaren inte tar hand om den yttre skötseln av området. Jag tyckte min förra hyresvärd var nonchalant, men känslan säger att min nuvarande hyresvärd mer eller mindre skiter i den yttre skötseln.
 
Den andra saken jag stör mig på är parkeringen här utanför som är till för oss som bor här på området. Det är (om jag räknat rätt) 24 lägenheter som ska dela på 16 parkeringar och 7 garage. Tekniskt sätt, om vi leker med tanken, så skulle det kunna bli en plats per lägenhet. 
Både jag och stora syster står i *kö* för att få en parkering här utanför. Stora syster har bott här lite längre än mig och stått i *kö* lite längre än mig också. Ska ärligheten fram så har hyresvärden igentligen ingen kö, utan det som är *kön* är att man får ett mejl så fort det blir en ledig plats här utanför, och då gäller det att anmäla intresse på den direkt. 
 
Jag är en stor förespråkare av rättvisa, och det är därför jag stör mig så enormt på det faktum att vissa hushåll kan ha både 2 och 3 parkeringar här utanför. Medans en annan får hoppas att man kan få en parkering på gatan. vilket ofta är ett problem. Ofta får man ställa sig på ett annat ställe där man måste flytta bilen före 6-7 på morron. Detta gör att jag helt skippar fritidsaktiviteter där jag behöver bilen för att ta mig dit. Vilket känns sjukt tråkigt. 
Jag håller mig hemma om kvällarna för att jag inte vill förlora min parkering, eftersom jag inte vet om jag får nån parkering när jag kommer tillbaka. Jag åker inte så mkt med min bil, så jag behöver en parkering där bilen kan. 
 
Store bror och hans sambo har haft varsin parkering. Och förra veckan upptäckte jag att storebror flyttat på sin bil och parkerat på en annan plats med el stolpe, vilket är bra för honom då han kör en elbil och behöver ladda den, fullt förståligt. Jag var in på hyresvärdens hemsida och kollade efter lediga parkeringar, och såg då att platsen han stod på stod som *ledig*, så jag anmälde intresse på den och hörde med honom om han också anmält intresse på den och frågade om vi kunde byta parkering ifall jag fick den då jag inte är i behov av elstolpe. Och då sa han att han hade sökt den parkeringen för flera månader sen, och fått svar för två dagar sen att han fick den. Den gamla skulle han ha kvar, ifall dottern eller ena dotterns pojkvän skulle komma på besök. 
 
Så då har dom tre parkeringar, och ett garage som stora syster står på. I huset breve finns det ett hushåll som har 2-3 parkeringar också. Och detta gjorde mig ganska irriterad på hyresvärden då dom inte kan fördela platserna rättvist, utan hyr ut platser till dom som redan har, när det finns folk i husen här som också vill ha parkering här ute. Nu behövde som sagt store bror en plats med elstolpe, så inget emot det. Men ändå. Det känns inte rättvist. 
En annan sak som gjorde mig irriterad, förmodligen för att jag redan var sjukt irriterad, var att stora syster stod på brorsans gamla plats, som jag nånstans i mitt huvud trodde att jag skulle få stå på. Men återigen. Stora syster har väntat på plats här utanför länge än mig, så är det någon som ska få plats här ute så är det hon. Därför borde det inte göra mig irriterad egentligen. Men som sagt, jag blev nog irriterad på det för att jag redan var irriterad. Och jag blev nog irriterad på det för att store bror inte informerade att stora syster skulle få stå på den undertiden. 
Store bror sa dock att det verkade som platsen brevid honom också var ledig. Jag kollade på hemsidan, men den fanns inte ute, så jag mejlade och frågade. 
 
Sen igår kväll, när jag låg och slö surfade på Ipaden i sängen, så hamnade jag på hyresvärdens hemsida igen, och upptäkte då att det inte alls var store brors nya plats jag anmält intresse på, utan två platser ifrån honom. Den plats han trodde skulle vara ledig. Så, det är ju bara och hålla tummarna då. 
 
Men det jag vill säga allt det här är att jag har så sjukt svårt att uttrycka mina känslor och åsikter när jag är irriterad eller upprörd över nånting. För det känns alltid som att det inte är okej att vara irriterad och upprörd. Eller att jag känner att jag inte har rätt att vara irriterad och upprörd. 
 
Jag ville skriva i syskon gruppen på messenger om att jag blev irriterad och tyckte att hela alltet kändes så sjukt orättvist att vissa kan få ha hur många parkeringar som helst när det finns folk som också vill stå här inne, som i nuläget står ute på gatan. Men jag valde att hålla mina tankar och känslor för mig själv. Och det är liksom inte bra för mig, då jag behöver kunna vara ärlig och vill kunna säga vad jag tänker och hur jag känner. Det är något jag haft problem med länge och därför behöver träna på. Men det känns som att det bara blir fel när jag försöker och då blir det missförstånd och sura/ledsna miner, så därför låter jag också bli. Jag menar aldrig illa. Jag vill bara förklara hur jag känner och ha förståelse. Men som sagt, tankarna om att jag för det första inte har rätt att vara irrterad, och rädslan över missförstånd gör att man låter bli. 
 
Ska inte bli för lång randig, Jag bara hålla tummarna att man får den parkering jag sök intresse på nu, så man kan börja utöva sina fritidsaktiviteter igen. Och får inte jag den så hoppas jag den går till stora syster så ingen som redan har parkering här nere får den också <3