Kennys vardagliga blogg

2019-07-04
19:52:00

Uppdatering 4/7 - Slagen krigare

Tja tja bloggen! 
 
Börjar bli standard att att starta mina inlägg så haha. Jag har fått det från nånstans, men jag minns inte riktigt vart. Om det är en replik i en film eller nåt. Hur som helst. 
 
Detta inlägg kommer handla om resan som gjordes i helgen med fotbollslaget till Åhus och Åhus Beach Fotboll. 
 
Klubben hade hyrt två minibussar, Ford Transit Custom och en personbil, Skoda Superb. Jag skulle köra en av minibussarna så jag slutade lite tidigare på jobbet i fredags för att hämta ut bussen. 
 
Fredagen ägnades sedan åt att tvätta och packa. Vi åkte sen halv 8 på lördagen. Men jag,Kim och Benny började våran lördag med frukost på Donken. Sedan hämtade vi upp Richard och Marie på parkeringen hos mig sen vidare till OKQ8 där vi skulle möta upp alla andra. 
 
Resan gick mot Örebro och Askersund med ett stopp på donken i Motala. Blev en bensträckare och en kall Cola Zero. 
Vi åkte sedan vidare mot Jönköping och stannade i Värnamo för att käka lunch. 
Där stannade vi på ett ställes om hette Rosegarden, asiatisk resturang. Vi körde på buffé och det var bland det godaste jag har käkat. Kan verkligen rekommendera det ställe om man åker igenom Värnamo. 
 
Efter Värnamo blev det ett stopp till vid en shell eller Preem mack 10 mil från Åhus för bensträckare och energi påfyllning. 
 
Väl i Åhus åker vi till beachen på en gång då det inte är incheckning på boendet förns kl 17. 
Så gruppen spelare upp sig. Några badar, medan andra tar en strandpromenad till området där vi ska spela fotboll dagen efter. 
 
Jag tyckte det var sjukt jobbigt att vara på stranden. Så jag och Benny tar oss ut på piren. Dock blåser det rätt mkt så vi går tillbaka. Jag inser att jag inte kommer kunna vistas på stranden så vi går vidare till fotbollsområdet och kollar in det. 
 
 
     
 
 Mackan möter upp mig och benny utanför och vi får fina band som vi måste ha för att ta oss in på området. Och området var riktigt stort. 
Kollade in alla stånd och så kollade vi på några fotbollsmatcher innan det var dags att dra sig mot boendet. 
 
Väl på boendet packar vi upp. Blåser upp luftmadrasser och bäddar. Sedan tar några en promenad till Willys som ligger lite längre bort. 
Jag och Benny köper oss varsin sallad från salladsbaren. Sedan hade vi sån tur, att på skolan där vi bodde hade dom en beachfotbolls plan. Så när vi käkat gick vi ut och tränade lite. Då var kl halv åtta på kvällen. 
Efter 40-45 minuter kom det fler och fler och vi delade upp oss i två lag och spelade till ca kl 22. Det var så sjukt kul.
 
När det sedan var sovdags så somnar jag sjukt snabbt. Det var uppstigning halv åtta för att käka frukost i skolmatsalen. Jag vaknar av att Benny petar mig på axeln. Luften har sakta pyst ut under natten så när jag vaknar ligger jag som en banan i den jävla madrassen. 
 
Jag flyger dock upp ur "sängen" för att kläa på mig och gå iväg och käka frukost. Jag brukar alltid vara segast när vi är iväg på cuper. Men var pigg som omväxling. 
Efter frukost var det att göra sig klar för att åka in till beachfotbollen. Jag var sjukt taggad och en smula nervös. Visste inte vilken typ av motstånd jag skulle vänta mig. Men vi hade fått veta att lagen vi ska möta vanligtvis spelar i Division 1. Så dom är bra. Såg dock en match mellan Carlstad och Lund 2 innan vi skulle spela mot Lund 1 och inget at dom två lagen såg så vass ut. 
 
Pluss hade, precis som Lund, två lag med i gruppen. Pluss Lag Gul, och Pluss Lag Blå. 
Jag hamnade i Pluss Lag Gul och hade, enligt mig, ganska vassa spelare i mitt lag. Så det kändes bra. Själv spelade jag målvakt, vilket visade sig bli väldigt itressant. 
 
I beach fotboll är det lite annorlunda regler jämför med vanlig fotboll. Dels så är planen mindre. Man kör på 11 manna mål. Och målvakten får inte sprarka ut den, han måste kasta ut den. Han får även springa ut till nästan halva plan med bollen i handen innan han kastar. Och får man ett inkast och visar att man tänker sparka ut den, så går inkastet över till motståndar laget. Blir det frispark, så måste alla spelare ställa sig bakom bollen, vilket innebär att det blir en typ av straff.
I första matchen fick vi som sagt möta Lund 1. Dom visade sig vara väldigt bra och gav på bra motstånd. Jag fick mycket att göra. Och vi gjorde en bra match. Dock blev det torsk i den matchen med 3-2. Efter matchen blev det en tre timmar lång väntan på nästa match. 
I andra matchen ställdes vi mot vårat eget Pluss lag blå. Även det blev en tight match som slutade med torsk 2-0 efter ett tur mål (om jag får säga så) och ett självmål från egen back. 
 
Pluss lag blå skickar upp bollen på våran planhalva. Jag skriker "släpp" för att jag ska ta bollen. Dock lyssnar inte backen på detta och ska rensa bort bollen, får felträff och skickar in den i bortre stolpen i eget mål. Jag kunde inte göra nånting. Fett surt och lagom glad på backen efteråt. 

Efter denna matchen låg vi näst sist med Lund 2 under oss. Och vi visste att vi var piskade att vinna resterande matcher om vi ville ta oss vidare. 

Gruppen var uppdelad så att 1an i gruppen möter 2an i gruppen i A slutspel (final om 1a och 2a plats) och trean i gruppen möter fyran i gruppen i ett B Slutspel (match om 3e och 4e pris) och 5an har spelat klart. 
 
Så tredje matchen ställdes vi mot just Lund 2, en match som jag tycker vi ägde. Dom hade lite chanser där jag fick agera, men vi lyckades vinna med 2-0. En sjukt skön vinst. Och sjukt skönt att få hålla nollan. 
 
Fjärde matchen ställdes vi mot IK Carlstad. Vi kom in till matchen med två förluster och en skön vinst. Carlstad kom in med två vinster och endast en förlust. Dom var ett bättre lag än vad jag trodde när jag såg matchen mellan dom och Lund 2 på morron. 
Våran match mot Carlstad skulle visa sig bli en riktig kamp där vi tar ledingen med 1-0. Sedan får jag göra ett par svettiga räddningar. Dom pressar på men får ingen utdelning. Frustrationen hos dom växer och det blir till slut ganska grinigt på plan. Deras bästa spelare som spelade back fick upp på topp för att försöka spräcka min nolla. Men det lyckades inte. Så speciellt han blev väldigt frustrerad och började filma till sig frisparkar vilket domaren inte köpte. Till slut höll det på och bli slagsmål mellan honom och en back i vårat lag. Men vi var många som var in och avstyrde det. 
Vi gör sedan turneringen snyggaste mål. Dom fick en chans att göra mål på mig, men jag räddar. Jag kastar springer sedan ut till markeringen jag får springa till, kastar ut bollen till kim som springer fri på högerkanten. Kim klackar bollen vidare mot mål. Där står Dennis och lyckas nicka in bollen innan målvakten hinner fåtag på den. Bollen nuddar aldrig marken, utan flyger in i mål. Det var så sjukt häftigt. Carlstad vart inte glada dock som förlorade matchen med 2-0, och jag fick återigen hålla nollan. 2 hållna nollor på rad. Jag var i ett glädjerus kan man säga. 
 
Efter matchen sätter vi oss i resturang tältet och snackar lite. Köper en pommestallrik och lite beasås för att få lite energi. Medan jag käkar den och väntar på att få höra vilket lag vi ska möta så får jag veta att vi är i final. Jag blir förvånad och förstår inte hur det kunde bli så. Vi låg ju näst sist.
Jag tänkte snarare att vi skulle få möta vårat eget pluss lag i match om 3e och 4e pris. 
Men när vi kollar i tabellen så har 2.an, 3,an och 4,an samma poäng, 6poäng. Vi går till final för att vi har bättre +/-. Pluss Gul hade +1, Carlstad låg på 0 och Pluss Blå hamnade på -1. Lund 1 vann alla sina matcher och hade +12 i statistiken. 16 mål och 4 insläppta. 
Dom skulle vi få möta i final. 

Måttligt nervös inför finalen. Men vi visste ju hur dom spelade så nu fick vi en ny chans att spöa dom. 
Finalen började där vi snabbt gjorde 1-0. Dom kontrade dock med 1-1, sen gör vi läckert 2-1. Ett resultat som står sig länge. Sedan gör jag mitt livs största misstag i sportsammanhang. 
Deras målvakt var väldigt duktig på att kasta och kastade ofta väldigt långt. Ofta lite för långt så den kom ofta till mig. Och i den här situationen kastar målvakten upp den till mig. Reglerna säger att målvakten aldrig får kasta in den i mål själv, utan bollen måste träffa någon spelare för att det ska bli mål. Han kastar upp den till mig. Bollen kommer i en så fin båge. Så jag tänker att jag ska ta emot den. Och jag greppar den, men av all sand har bollen blivit hall, vilket gör att den glider ur mina händer, och in i mål. vilket betydde självmål och 2-2. Jag blev i det läget så besviken på mig själv. Jag hade bara kunnat släppa bollen så hade det inte blivit något mål. 
 
Bara ninuterna senare när det är 10sekunder kvar på klockan så blir det en situation i mitten på plan. Vi har tre spelare runt bollen, och jag typ förväntar mig att nån av dom ska plocka av spelaren bollen, men icke. Det blir ett skott som jag inte alls är beredd ska komma. Så den flyger rakt in i mål bakom mig.  Jag blir i det läget ruskigt irriterad på mina medspelare och ifrågasätter deras agerande. 

När dom 10 sekunderna har gått säger domaren "spela vidare". Jag är helt slut både psykiskt och fysiskt. Men vi spelar vidare. Jag Hoppas så innerligt att vi ska hinna göra 3-3. Men, det kommer aldrig. Matchen slutar 3-2 till Lund 1. Och om jag var besviken på mig själv efter självmålet till 2-2 så var det ingenting mot vad jag var efter slutsignal. 

Jag la skulden för förlusten på mig själv. Först göra självmål till 2-2 och sedan fokusera på fel saker, istället för att göra mitt jobb och då släppa in 3-2. Jag hade kunnat släppa bollen som blev 2-2. då hade det målet aldrig blivit av. Och jag vet att jag hade räddat 3-2 målet om jag fokuserat på matchen och mitt jobb. Jag blev så besviken och så sjukt ledsen. Hade jag inte klantat mig så är jag rätt säker på att vi kunnat vinna matchen. 
 
Jag är ingen dålig förlorare, det är sällan jag är det. Jag blev inte ledsen över att Lund 1 vann. Visst hade det varit sjukt kul och vinna. Men jag blev ledsen på sättet dom vinner matchen på. Hade jag och laget gjort sitt bästa så hade jag inte sagt ngt, då hade jag kunnat erkänna att vi blev slagna av ett bättre lag. Men nu sög målvakten och GER BORT vinsten. Det svider fortfarande. 
 
Jag har många fina minnen från Åhus resan. Jag har även en hel del jobbiga minnen som hänger kvar och triggar mig. Och så förlusten i finalen. 
Men idag när jag funderade lite och tänkte på finalen på jobbet så började det infinna sig en liten känsla av revanchlustan. Så till nästa år hoppas jag vi har ett lika bra lag så ska vi nog försöka knipa guldet! Det har varit så kul. Eller åtminstone inte göra självmål och ge bort vinsten. 
 
Efter alla matcher skulle det bli prisutdelning och så skulle det natultigtvis bli lagfoto också. Tur att jag har solglasögon så ingen ser mina tårfyllda ögon. Jag har svårt att titta på lagbilden och bli glad av den för jag vet att killen längst bak med solglasögon är så sjukt ledsen och bär på så oerhört mycket skuld. 
 
 
 
Efter lagbilden satte jag mig högst upp på den tomma läktaren där det brast totalt. Salle kom och pratade lite, sen när alla plockat ihop sina saker så åkte vi in till stan och käkade. Jag var inte alls hungrig eller sugen på och käka. Ville bara vara för mig själv efter förlusten. Men eftersom jag körde var det bara att haka på. 
Blev en vesuvio. Medan vi väntade på käket smsade kim lite med mig, och vi pratade lite om matchen. Och efter det började jag sakta lugna ner mig. Det var ganska gott med lite mat i magen också så man fick lite ny energi. Innan vi åkte till boendet för dusch så gick vi in ett par stycken på Coop. Jag köpte tröst bullar i form av Vanilj Giflar. 

När vi kommer tillbaka till boendet och ska gå iväg och duscha så blir vi stoppad i dörren av ett annat lag med småtjejer. Dom kan ha vart typ 12-13 år typ. Dom frågar om vi vill ha pizza. 
Det visar sig att dom, ett lag på 13-14 tjejer hade beställt 12 (TOLV!!!!) familjepizzor och hade 3-4 pizzor över som dom inte hade rört. Alltså, seriöst? TOLV familjepizzor på 14st 12åriga tjejer. Vad tänkte dom? hehe. 
Vi hade dock redan käkat pizza så vi var jätte mätta. Vi gick iväg och duschade, och påväg dit gick det tre tjejer och bjöd folk på pizza på skolgården haha. Det var lite kul. 

Efter dusch blev det lite tröstbulle innan sovdags. 
På natten sov jag så sjukt dåligt. Sov typ 2-3 timmar. Vaknade HALV 4 och kunde inte somna om. La mig med telefonen ett tag. Sen vid typ kl 6 gick jag upp på toaletten. La mig på madrassen som knappt hade nå luft kvar och låg en stund till med mobilen. Sedan somnade jag till slut och vaknar av att benny petar på mig. Alla håller på och packar ihop sitt för vi skulle vara ute före kl 10 på förmiddan. Jag ligger och drar mig en stund innan jag inser att det är dags att vakna och packa ihop så det blir någon frukost. 

Efter frukost dra vi ifrån boendet tillbaka till beachen. Och jag kände att jag pallar inte ännu en dag med halvnakna tjejer på beachen. Lyckligtvis hade dom en tradition sista dagen, en årlig minigolf turnering. Så jag hakade på det. Vi blev 10 stycken, så vi delade upp oss i två lag och körde lagtävling samt inividuellt. Och det blev ju minst sagt en intressant turnering och framför allt sjukt kul turnering. 
Det blev Jag, Benny, Kim, Emil och Dennis Mot Tränaren Salle, Torsa, Richard, Marie och Lucas. 

Kan avslöja att lagtävlingen slutade 313 slag för mitt lag, och 390 slag för det andra laget. Så mitt lag vann lagtävlingen. I mitt lag fick Kim 56 slag, han är den som alltid brukar vinna, eller benny. Benny minns jag inte vad han slutade på. 70 tror jag. Jag slutade på 55 slag. Ett mindre än Kim. 
I det andra laget slutade dom tre bästa, på 73 för Richard, 70 slag för Torsa, och 65 för Salle. Så jag tog hem minigolf turneringen. Jag kunde knappt tro på det själv. Jag som alltid torskar på minigolf. Men det gick bra på dessa. Jag började med och slå en spik och sedan var det 2 eller 3 slag på nästan alla banor. nån eller några 7or hade jag, och nån mer spik hade jag också, så en väldigt bra runda från mig.
 
Efter minigolfen var det dags att lämna Åhus för käk i Kristianstad. 
Jag, Benny, Kim, Torsa, Emil och Dennis hamnade på Steakhouse. Ett väldigt bra och gott ställe måste jag säga :) 
Efter maten tog vi en liten promenad i centrum i väntan på dom andra. Vi hittade ett nedlagt köpcentrum där det endast fans Gamestop haha. 
när vi sedan ska gå mot möteslplatsen börjar det vräka ner regn och blåsa mindre storm. 
Så vi får springa till våra bussar samtidigt som många var toanödiga. Vi bestämde dock att hitta försa bästa ställe utanför stan. Det tog 5 mil innan vi hamnade på en Preem mack. Där blev det toabesök för många och lite handla för att herrn på macken var så trevlig haha. 
 
Det blev sedan en lååååååång resa hem som visar sig tagit på krafterna. Idag är det torsdag och jag är fortfarande väldigt trött efter resan. 
Från preem macken åkte vi hela vägen till värnamo där vi tankade. Sedan sträck åkte vi till Mcdonalds i Motala där det blev kvällsmat och köp av lösviktsgodis. Efter det blev det raka vägen hem. 
Vi lämnade Kristianstad ca kl 13:00. Och var hemma i Köping till ca 21:30...  
 
Jag hade planerat att spela lite när jag kom hem. Men det blev en dusch och sängen på en gång.
Jag var heeeelt slut. Och nu är det snart helg igen. Och inte får man ta det lugnt för det. 
 
Dels så är det Västerås summer meet/Power meet i helgen. Och dels så fyller man år på lördag. Så då är det planerat lite grann med Benny och Kim innan det blir besök och fika på eftermiddan. 
Söndagen hoppas jag få vila mig lite iaf. Det hade varit skönt. 
 
Men, det var de för den här gången. Grattis till alla som lyckats läsa sig igenom hela inlägget utan och somna ;-) 

hoppas vi "hörs" snart igen... :)