Kennys vardagliga blogg

2018-03-13
16:41:07

Uppdatering 13/3 2018

Hej bloggen (och ni andra) 

Länge sen jag skrev nu. Det har varit fullt upp minst sagt. Mycket för mig både psykiskt och fysiskt. 
I förra inlägget skrev jag att det var skönt att ha haft sällskap efter det som hände för lite över 3 veckor sen. 
Och jag har fortfarande sällskap. Vi har blivit lite halv sambos. Vilket är kul på fler sätt. 

Dels för att vi ligger och spelar multiplayer på farm simulation 17, där vi samsas om samma gård och hjälps åt. Och dels för att det är så betydligt mycket roligare att laga mat när man är två. Sen är det skönt att slippa vara ensam, även fast jag är i behov av egentid... Men det får jag när han jobbar. 
Dock blir vi nog särbos snart när jag börjar jobba. 

Jag vet inte om jag berättat det men jag börjar jobba i början på April. Vilket känns sjukt underbart. 
Min säsong drar igång en månad tidigare än tidigare. Och säsongen ser minst sagt intressant ut. 
Dels blir jag av med min sidekick Rickard och får jobba helt på egen hand, och dels så har jag fått min runda nedbantad från typ 20 klippområden förra året, till endast 2 stycken detta året. 
Men det är bland dom två största vi har hand om på företaget. Och två områden som jag dessutom känner väl till och har klippt förut så jag har bra struktur så klippningen går så smidigt som möjligt.
 
Sen jag skrev sist har det hänt en hel del saker. Bilen har gått sönder bl.a... 
Fick ringa efter bärgare för en vecka sen efter att jag fått ett felmeddelande i displayen framme vid ratten som varnade om lågt oljetryck. Bilen lät även som en traktor. Jag tänkte att det nog bara var att fylla på olja, men så var inte fallet. Oljan stod på MAX. 
Bärgaren körde ner bilen till Möller bil här i stan, som det visade sig inte lagade Audi längre. Inte sen 2010. 
Jag försökte då boka en ny bärgning till Möller bil i grannkommunen, men det gick försäkringsbolaget inte med på. Då skulle jag få betala hela självrisken själv. 1400kr om bilen inte skulle bogseras längre än 26km. Det är 40km till stället jag ville ha den och då skulle det kosta extra PER KILOMETER efter dom 26km man fick bärga den. 
Jag vägrade det och löste det genom att bogsera ner bilen till Meca här i stan istället. 
Det fanns en kille där som hade jobbat med Audi på just möller bil så han var väldigt kunnig. Känns därför tryggt att bilen felsöks där. 

För lite över en vecka sen började jag bli öm i mina tänder också. Jag trodde att jag börjat pressa och gnissla tänder igen efter det som varit som skapat oro och en inre stess. Jag började därför sova med mitt tandskydd igen som jag köpte från apoteket för typ ett år sen. Det är inte jätte bra men det har hjälpt tidigare i alla fall. 
Dock hjälpte det inte nu. Värken i tänderna blev värre, och speciellt från en tand. Jag har tidigare en bokad tid för uttagning av en visdomstand i underkäken på vänster sidan. Ett möte jag fasar lite för. Men smärtan jag kände nu kom från en tand i överkäken på högersidan näst längst bak, före visdomstanden. 
Jag ringde tandläkaren efter mycket om och men i torsdags, och dom var så gulliga så dom bokade om en patient som inte hade ont i munnen så jag fick komma på fredag morron. 
Hela onsdagen och torsdagen hade jag tagit värktabletter utan att ngt funkade. Jag blev desperat och ringde pappa för och fråga om han hade nå starka värktabletter kvar. Fick en karta av honom. Men inte ens dom funkade. Det enda som hände var att jag blev alldeles groggy i huvudet. Det enda som hjälpte att dämpa smärtan var att gurgla ljummet vatten. Så natten mellan torsdag och fredag fick jag inte sova någonting alls. Låg och gurglade vatten HELA natten. Var upp och fyllde på min vatten flaska 7-8 ggr. och gick på toaletten. Fick inte sova ett skit. 

När jag sedan kommer till tandläkaren är jag fortfarande helt groggy. 
Tandläkaren tog en röntgenbild och tyckte det såg fint ut. Sedan undersökte han tanden och sa - det här var inte bra, vi har inget val, Nerven i tanden är skadad. Och då tänkte jag att jag nog kommer få dra ut den. Men då sa tandis att vi antingen rotfyller tanden, eller också drar ut den. Så skulle JAG välja vad vi skulel göra. Jag tänkte att det är ju han som är tandläkare, vilket åtgärd vi ska välja bör ju han veta bättre än mig. Men efter att ha blivit bedövad i halva munnen valde jag ändå att rotfylla den. Så han öppnade upp tanden och rensade tre kanaler så jag blev av med smärtan. Sedan la han ett tillfälligt lock över tanden och så ska jag tillbaka två ggr till i april innan tanden är bra igen. 
Och i slutet på mars innan jobbet börjar så ska jag dra ut min visdomstand så detta längtar vi absolut inte efter. 
Men efter besöket i fredags känner jag än mer förtroende för min tandläkare. Han är sjukt grym! Jag kände inte ett smack i fredags, och jag hoppas att han är lika grym när han ska operera bort visdomstanden. Sen hoppas jag att jag kan få en lugnande hand på min axel så ska det nog bli bra. 

Men, nog pladdrat för den här gången! 
Förhoppnignsvis skriver jag lite oftare framöver. 

Ha det bra alihopa!