Kennys vardagliga blogg

2021-07-07
23:45:00

Uppdatering 7/7 2021 - Flytt blogg (Del 2-2)

Tja Tja bloggen! 
 
Detta blir första inlägget i nya lägenheten. 
 
Flytt lasset gick för en och en halv vecka sen. 
Det kändes som Sveriges mest oplanerade flytt. Släpet bokades typ dagen innan flytt eller två dagar innan flytt och jag hade inte fixat flytt av el. Jag flyttade internet typ 4 dagar innan flytt. Hade inte packat super mycket heller, vilket gav en hel del stress. Men mycket tack vare gott samarbete och planerande av stora syster och äldsta storebror så gick flytten otroligt (eller nästan) smärtfritt.
 
Jag hade skrapat ihop 6 stycken, kanske 7. och det slutade med att det blev 8 stycken, 9 med mig. Min bästa vän, Stora syster, mina båda store bröder, yngsta store brorsans kompis, Lilla syster, min vän/hennes sambo, deras barn, Sen hade äldsta storebror plockat med en bonus flyttare i hans sambos dotters pojkvän från småland, vilket var väldigt kul.
En vecka innan flytten hade jag åkt åt helvete med sparken och skadat båda handlederna. Under veckan kändes det som att värken inte skulle bli så långvarig, men, en eller två dagar innan flytten fick jag ont igen, vilket gjorde mig lite engslig då jag inte skulle kunna hjälpa till och bära, eftersom jag inte ville lyfta tungt.  
Jag hade dock en hög önskan om och få hålla på i lägenheten med packning av kartonger och dirigera där ifrån. Och så blev det. Jag och stora syster höll på i lägenheten medan resten av gänget bar ner grejer. Och dom hade sån bra system där ett gäng bar från lägenheten och fyllde hissen, sen var ett gäng nere på bottenplan och bar från hissen och fyllde släpet där äldsta storebror dirigerade vad han ville ha in. Så det gick sjukt smidigt.  
 
När det sedan blev dags att packa ur släpet och in i lägenheten så kunde jag vara uppe i nya lägenheten och dirigera så möblerna hamnade dit dom skulle på en gång. Jag hade en plan i huvudet hur jag ville ha det. 
 
Det blev två släp från lägenheten och ett släp från källaren. Och alla som var med var så himla uthålliga och duktiga. Inget klagomål från någon. Bara glada miner. Och det gick väldigt snabbt för dom och tömma släpet också, vilket tyder på bra planering och bra samarbete. 
 
Efter flytten hade jag tillfrågat lilla syster om hon ville fixa tacos åt oss, vilket hon gjorde, dock var det långt ifrån alla som käkade tacos, så jag käkade nog tacos i en vecka efteråt ha ha. 
 
När flytten var färdig för dagen och flytthjäpen avlägsnat sig så började jobbet att packa upp lådor och göra ordning i lägenheten. Fick ovärdelig hjälp av stora syster <3
Jag hade ett antal punkter jag ville få färdigt innan tisdag (igår). 
Den listan fylldes på efter vägens gång, men jag blev färdig en timme innan mitt fika besök skulle komma. 
 
För igår fyllde jag nämligen år också. Så då hade familjen på lite fika. Och det var extra kul att mamma kom, hon som inte lämnat hemmet sen hon kom hem från sjukhuset. Jag var lite orolig att h ennes hjärntrötthet och yrsel skulle sätta stopp för ett besök här. Men det gick över förväntan. 
 
Avslutningsvis, jag hade en plan för hur jag ville ha det i lägenheten. Mysigt, stilrent, ordning och reda. Och jag tycker att jag lyckats oerhört bra faktiskt. Trivsel nivån är oerhört hög just nu. 
Har inte hunnit njuta av nya lägenheten så mycket än, men jag älskar hur bra jag fått till det. Och jag älskar hur en tanke/ide blir till verklighet och att det blir så sjukt bra resultat. 
 
 
Det finns en del saker kvar i gamla lägenheten, men nu tänker jag ta en veckas "semester" (eller två) från allt vad flytt heter och bara fylla lägenheten med positiva vibes så jag får energi och börjar må ännu bättre och kan ta nästa kliv i livet (och ta hand om det sista i gamla lägenheten).