Kennys vardagliga blogg

2018-06-07
22:22:49

Uppdatering 7/6 2018


Hej alla läsare! 

Ett allmänt blogg inlägg där jag babblar på om det mesta. Skrivit ett par riktade inlägg senaste tiden så känns som det vore på sin plats med en allmän uppdatering. 

Hur mår jag igentligen? 
Jag har svårt och svara på den faktiskt. Jag mår nog rätt bra, men jag har haft oc har fortfarande dagar då jag inte mått så bra. Jobbig tid nu med kombinationen sommar och missbruk. Vilket får mig att må sämre. Det jobbigaste just nu är väl alla tankar i mitt huvud, tvångstankar, som mer eller mindre driver mig till att ta återfall. 

Jag sökte hjälp på en klinik i Sthlm för ett par år sen när jag var i botten. Man fick boka ett gratis samtal med en terapeut. Såcjag bokade ett och åkte dit.  Fick prata med en terapeut som verkligen gav mig en tankeställare. När terapi tiden nästan var slut så summerade han det jag sagt och sa, 
Det är inte att du tar återfall som är ditt största problem, utan det som gör att du tar återfallen. 
Det var så bra sagt och sen dess har jag börjat fundera lite mer på vad det är som gör att jag tar återfall. Och nu, två år senare, har jag kommit en väldigt bit påväg. Det som behöver funka i mitt liv för att jag inte ska ta återfall är det som inte har funkat jätte bra under min uppväxt. 
Och det beskrivs väldigt bra i marslows behovstrappa. 

(null)

Alla människor har behov som behöver tillfredsställas. Och det är många av dessa behov som jag inte kände blev tillgodosedda när jag växte upp och gick i plugget. Allt jag hade då var Fysiologi, mat, vatten och luft... resten känns det som jag saknade. 
Och idag kan jag säga att jag har fysiologi, trygghet emellanåt och gemenskap, vänskap, dock saknas kärlek. Men nånstans har det ju gått åt rätt håll. Dock kan det bli ännu bättre. 
Eftersom jag fortfarande tar återfall, så det behöver jag klura på. 

I övrigt ser jag fram emot sommaren. Har en fullspäckad sommar framför mig i sällskap av Benny pch Kim. Några av sakerna är jag solo på, andra saker är bara Kim med på, och vissa är båda två med på. Så det känns strålande. Dels blir det två norrlands resor, en solo och en med båda två, Årliga Göteborgsresan ska göras, jag ska åka till Ängelholm med innebandylaget och spela outdoor turerning. Och sen blir det lite motorevenemang på både Mantorp och Gröndal... Så det kan ju inte bli annat än toppen! 
Har tänkt att jag ska försöka få till och träffa lite gamla och nya vänner också. Många man snackat med om och ses men så händer ingenting. Så det behövs tas tag i! 
Men, det får bli allt för nu, tänkte krypa till korgs så jag inte blir sen till jobbet som jsg blev idag. 

Tack!