Kennys vardagliga blogg

2021-11-19
23:53:00

Uppdatering 19/11 2021 - Covid-19 och Vaccin!

 
Tja tja bloggen! 
 
Jag kan inte påstå att mitt liv varit jätte påverkat av pandemi året vi haft så här långt. Ja, allt idrottande jag gjorde lades på hyllan, så också förenings lokalen jag har hand om med flera. Men i övrigt har livet flytit på, med visst säkerhets tänk såklart, så som hygien, avstånd och att bära munskydd. 
 
Nu har dock nyheten nått mig att regeringen vill införa Vaccinations bevis från och med 1 December. Det är inget som är klart, men det skulle kunna bli så.
Och lek med tanken att det blir så, ja då kan jag inte längre gå och kolla på hockey. Jag hade planerat att gå på hockey den 3 Dec när Hv kommer till Västerås. Det kommer jag inte kunna göra. 
Jag var även påväg att anmäla mig till en innebandy cup i Uppsala som är roligaste cupen på hela året. Den kommer jag inte kunna spela, OM regeringens förslag blir verklighet. 
 
Jag är ovaccinerad av en del anledningar. 
 
1. Jag har ett jobb där jag löper stor risk för att få covid, jag träffar mycket folk om dagarna i mitt jobb. både arbetskollegor, hyresgäster och kunder. Och jag har inte fått Covid ändå. 
 
2. Vad jag har förstått, så kan jag både få Covid, och smitta andra, även fast jag är vaccinerad. Och är det sant, så känner jag att jag lika gärna kan vara ovaccinerad. Ja, är man vaccinerad och drabbas av Covid, så resulterar det endast i en vanlig förkylning. Men jag är ung och frisk i övrigt, inga övriga sjukdomar, så skulle jag få covid så skulle mina syptom resultera i en vanlig förkylning ändå, vilket också gör det rätt onödigt att vaccinera sig. 
 
3. Jag känner mig ganska orolig för efterspelet och biverkningar. Jag har läst om biverkningar som hjärmuskelinflammation och infmallation i hjärtkammaren eller vad det var. Dock var det endast dom som fått modernas vaccin som drabbades av det. Men jag känner också obehag för dom andra biverkningarna som ömhet där sprutan tagits, feber, frossa etc... som normalt försvinner inom ett dygn. men ändå. 
 
4. Jag ogillar sprutor och nålar överlag. Vilket är en anledning till varför jag drar mig för och vaccinera mig. Först ska man ta två sprutor med 6 veckors mellanrum, sen ska man gå och få en tredje dos, eller få påfyllnads vaccin. Det känns inte jätte pepp av en person som som sagt inet gillar sprutor från första början. 
 
Men, den största anledningen till att jag inte vaccinerar mig är nog att jag inte fått det hittils när det var som värst. Jag intalar mig att jag har antikroppar mot det och är typ immun. Och har jag inte fått det hitills så kommer jag nog inte få det nu eller senare heller. 
 
Det är dom argument och dom känslor jag har angående vaccin eller inte. 
 
Jag har blivit lite pressad av innebandyklubben att jag ska boka tid och vaccinera mig så jag kan vara med och spela innebandy igen. Men om vi lek med tanken att jag vaccinerar mig nu, jag kommer ändå inte hinna få andra dosen innan cupen i uppsala och då får jag ändå inte följa med. 
 
Så, jag förstår faktiskt inte varför jag bör vaccinera mig. Och det är så frustrerande. 
Jag har försökt prata med folk för att komma till insikt med att det nog är en god ide att veccinera sig, men ingen har lyckats hittills. Jag försökte till och med diskutera detta med 1177, men dom svarade inte på några fråfgor, utan sa att det är frivilligt att vaccinera sig och att alla svar finns på 1177.se.... 
 
För det första så vill jag inte läsa massa svar på nån sida. Jag ville diskutera och komma till insikt med att det nog är en god ide att vaccinera sig. Och för det andra så är det fan inte frivilligt om regeringen kräver vaccinations bevis för att besöka resturanger och arenor från och med 1 dec.. 
 
Jag vill prata med någon om detta, någon med god insikt i covid, som berättar hur det funkar och hur det ligger till, utan att personen skrattar åt mig för att den tycker att jag är löjlig/dum i huvudet för att jag inte vaccinerat mig än. Jag vill heller inte prata med någon översittare eller nån bror duktig som anser sig vara smartare och bättre än mig för att dem är fullvaccinerade.  Jag vill ha hjälp och inse att jag bör boka vaccination. 
 
En del kanske tycker att det är dumt att ens ifrågasätta, och bara ta vaccinet, så jag får gå på hockey och sprla innebandy matcher. Men när jag känner som jag gör så känns det tryggare att inte vara vaccinerad än och gå vaccinerad. 
 
Detta är ett rop på hjälp från en frustrerad skäl.