Kennys vardagliga blogg

2018-08-11
16:31:34

Uppdatering 11/8 - Psykisk ohälsa

Den som har problem att läsa om mina psykiska problem kan sluta läsa nu. 
 
Som du säkert läst har jag haft så sjukt bra helger på sistone. Först Göteborg med Benny, Jonas och Kim, där jag även fick träffa Tim, och sen Ängelholm med innebandylaget. Två resor man sent kommer glömma och jag borde vara på toppen av mitt mående. 
 
Men i tisdags vaknade jag och kände att mitt självförtroende inte riktigt är vad det borde vara efter dessa helger. Jag kände hur jag förminskade mig själv, och satte mig utanför. I onsdags hade jag samma känsla. i torsdags kände jag hur sociala situationer tog energi av mig, och påväg hem från jobbet fick jag nån form av panikångest attack. Humöret stört dök, kände mig bara tom och tårarna bara rann. 
Tänkte stanna och låta ångesten ha sin gång, men skulle hämta mamma på jobbet så ville inte riktigt stanna. Jag försökte torka mina tårar och hålla humöret uppe. 
Sen i fredags kände jag hur jag undvek allt var sociala situationer heter, jag sa inte hej till någon för jag kände mig värdelös och dålig. Jag undvek ögonkontakt och gick i min egna värld med musik i öronen och försökte bara klara av att ta mig genom arbetsdagen. Göra det som krävdes av mig. Och jag gjorde det väldigt bra. 
 
Under dagen hade jag bestämt träff med Benny. Vi skulle käka pizza och spela lite. Så när jag kom hem la jag mig i sängen en stund för att samla energi. Slutade med att jag blev trött och sa till benny att jag skulle bli sen. Tänkte ta en powernap på 20 minuter. Så jag skulle var hos Benny halv 7 istället för till klockan 18. 
slutade med att jag inte hörde larmet och att benny ringde tre ggr och väckte mig halv 9.
Jag bad om ursäkt och frågade om det var för sent och ses, men han sa nej så jag gick dit en sväng. Käkade lite sen kollade vi på film. 
 
idag känns det kämpigt, så försöker att inte göra så mycket. Tog en roadtrip med benny och hjälpte honom att fixa sin cykel som jag lovat så länge. Och nu när jag kom hem satte jag mig och skrev mina två sista planerade blogg inlägg. 
 
Apropå min psyiska ohälsa och sociala fobi så har jag funderat ett tag på om jag eventuellt är nere i en depression eller nåt. Jag har bra dagar och mycket mindre bra dagar då ångest och social fobi gör sig väldigt påmind och då förminskar jag mig själv nåt så oerhört. men jag funderar lite på om jag kanske har gått in i en depression igen. Just pga det här med att göra vad man kan för att må bättre. 

Jag har jobbat med mig själv och min psykiska ohälsa i lite över 10år. Jag är väldigt insiktsfull och förstår hur vissa saker och beteenden hänger ihop med saker under min uppväxt till exempel. Jag har fått väldigt mkt bra verktyg med mig på vägen. Och det som gör att jag funderar på om jag gått in i en depression är att jag vet exakt vad jag behöver göra för att må bättre i mig själv, men jag gör det inte.... Jag fattar inte varför och det gör att jag blir trött på mig själv för att jag inte gör som ”alla andra” och bara tar tag i det. Det är skit störande. 
Jag skulle vilja gå ner mina extra kilon, få en genomtränad kropp så man slipper ha ont i rygg, fötter och knän. och bättre kondition för att få ett bättre välbefinnande över huvudtaget. Jag har tanken att få hålla på med innebandy och floorhockey i ett antal år till, och då skulle det hjälpa att vara lite mer tränad. 
 
Jag vet inte, jag kanske sätter lite höga mål och förhoppningar på mig själv också, att jag vill för mycket? jag vet inte. har inte disskuterat detta med någon. 
har dock börjat träffa en psykolog nu ÄNTLIGEN. Ska träffa honom igen, inte nu på onsdag, men onsdagen efter. kanske får ta upp dom här bitarna med honom då. 
 
Nu ska jag förflytta mig till soffan och xboxen en stund. 
 
Vi hörs i nästa inlägg!